8 jul 2014

Bad: Slik renser du sluket

Det er viktig at alle beboere regelmessig renser slukene på badene slik at vi unngår skader som følge av uaktsomhet. Beboer som ikke renser sluk, kan risikere å bli gjort økonomisk ansvarlig for vannskade som følge av dette. Gjør dette til en god vane, mens sluket er nytt og delikat.

Plukk ut det som tetter: Det enkleste, men også kanskje ekleste, er å fysisk plukke ut det som måtte sperre sluket.

Sperr for det som tetter: I dusjen er det gjerne hår, fett og såperester som tetter. Monterer du en hårsamler i dusjen, som du renser jevnlig, slipper du noe av problemet lenger nede i sluket.

Biologisk rensemiddel: Biologiske rensemidler brukt jevnlig i sluk og avløp, holder rørene åpne. Unngå så langt det er mulig å bruke etsende kjemikalier og kaustisk soda. Disse kan skade både plastrør og pakninger, og er dessuten skadelig for hud, øyne og miljø. Vi har sett tips fra rørleggere om et produkt som heter Mudin. Jif har også en avløpsåpner som de sier er skånsom mot rørene. Sjekk hos din lokale rørlegger eller i dagligvarehandelen.

Kjerringrådet for avløpsrens henter du fra kjøkkenskapet: Bland 1/2 dl eddik og litt bakepulver eller natron - hell i avløpet, og skyll grundig med kokhett vann. La virke før du skyller igjen.

Uansett rensemiddel: Det beste er å plukke ut alt du kan manuelt først.

For ytterligere informasjon følg linken nedenfor:

http://www.klikk.no/bolig/rengjoring/article831496.ece

Vi har også funnet noen videoer fra nettet om rensing av sluk, vannlås og vannkran:

  • Rense sluk: http://www.youtube.com/watch?v=XBCZz3V26qk

  • Rense vannlåsen: http://www.youtube.com/watch?v=_c28HqPi7Ec

  • Rense vannkran: http://www.youtube.com/watch?v=ARxNtnoTxfQ